Hulp bij adoptie

Wij helpen gezinnen die een kindje adopteren. Samen met Wereldkinderen worden ouders die hun kind gaan ophalen voorbereid door de informatie over het kind, de cultuur en de organisaties in het land te delen. We geven uitleg over het ontwikkelingsniveau en de behoeften van het kind en adviseren ouders hoe ze de hechting kunnen bevorderen. Ouders krijgen een koffertje, de StartKid mee waarmee ze door middel van eenvoudige spelletjes geleerd wordt hoe je op een positieve manier het eerste contact kunt leggen.

Ook tijdens het reizen ondersteunen wij ouders door contact te onderhouden via WhatsApp en Skype. Op deze manier kunnen ouders gelijk antwoord krijgen op vragen. We analyseren door hen opgestuurde videobeelden om advies op maat te kunnen geven aan ouders.

In een afrondend gesprek bij terugkeer in Nederland wordt besproken hoe het gaat, hoe de reis is verlopen en wat zij in de toekomst kunnen verwachten.

We gaan terugkombijeenkomsten organiseren aan de hand van thema’s die bij meerdere adoptiegezinnen spelen. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om hulp als individueel gezin te krijgen.