Petra Janssens

Petra is gezondheidszorgpsycholoog.  Na de pabo en de master ‘opleiding pedagogiek’ heeft ze de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog Kind en Jeugd afgerond in Nijmegen. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring in de Kinder- en Jeugd psychiatrie, waarbij ze zich richtte op o.a. cognitieve therapie, onderzoek, behandeling en advies.

Ze heeft op verschillende afdelingen gewerkt o.a. op de afdeling complexe en gezinsproblematiek. Ze heeft binnen de kinderpsychiatrie zich gespecialiseerd in hechting en trauma. Hierin heeft ze zich geschoold in verschillende manieren om kinderen en gezinnen te helpen om de hechting te bevorderen en traumatische ervaringen te verwerken.

Ze is lid van de vereniging van Sandplay therapie NVST.  Deze nieuwe therapie biedt veel mogelijkheden voor de ONTWIKKELBOOM in Den Haag. Petra is BIG geregistreerd:19063498025 en lid van NVGzP: 3090

Rose van Ettinger – ter Hofte

Rose is kindertherapeut. Tijdens haar opleiding tot  Kunstzinnig therapeut aan de Hogeschool Leiden deed ze onderzoek naar de hechting van kinderen in Zuid-Afrikaanse weeshuizen. Ze heeft meer dan 5 jaar in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie in Den Haag gewerkt en verhuisde naar San Francisco waar ze zich verder is gaan specialiseren op het gebied van hechting, zoals de therapie bij hechtingsproblemen: Theraplay.  Ze kwam daar in aanraking met vernieuwende concepten in de psychologie en vertaalde dit naar de ONTWIKKELBOOM in Den Haag.

Rose is een geregisteerd lid van Federatie Vaktherapeutische Beroepen en certified Theraplay practioner