Petra Janssens

Petra is gezondheidszorgpsycholoog.  Na de pabo en de master ‘opleiding pedagogiek’ heeft ze de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog Kind en Jeugd afgerond in Nijmegen. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring in de Kinder- en Jeugd psychiatrie, waarbij ze zich richtte op o.a. cognitieve therapie, onderzoek, behandeling en advies.

Ze heeft op verschillende afdelingen gewerkt o.a. op de afdeling complexe en gezinsproblematiek. Ze heeft binnen de kinderpsychiatrie zich gespecialiseerd in hechting en trauma. Hierin heeft ze zich geschoold in verschillende manieren om kinderen en gezinnen te helpen om de hechting te bevorderen en traumatische ervaringen te verwerken. Ze heeft de opleiding EMDR en CGT (cognitieve gedragstherapie) gevolgd.

Ze is lid van de vereniging van Sandplay therapie NVST. Petra is BIG geregistreerd:19063498025 en lid van NVGzP: 3090

Rose van Ettinger – ter Hofte

Rose is spel- en kindertherapeut. Tijdens haar opleiding tot  Kunstzinnig therapeut aan de Hogeschool Leiden deed ze onderzoek naar de hechting van kinderen in Zuid-Afrikaanse weeshuizen. Ze heeft meer dan 5 jaar in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie in Den Haag gewerkt en verhuisde naar San Francisco waar ze zich verder is gaan specialiseren op het gebied van hechting, zoals de therapie bij hechtingsproblemen: Theraplay.  Ze kwam daar in aanraking met vernieuwende concepten in de psychologie en vertaalde dit naar de ONTWIKKELBOOM.

Rose is een geregisteerd lid van Federatie Vaktherapeutische Beroepen en certified Theraplay practioner.

 

AL MEER DAN 10 JAAR SAMEN

Rose en Petra zijn al meer dan 10 jaar samen en blijven vanuit Barbados en Wateringen samen werken. Alweer meer dan 10 jaar geleden zijn ze gestart met de ONTWIKKELBOOM en hebben ze heel veel verschillende projecten opgezet. Nu zijn ze naast de ONTWIKKELBOOM ook gestart met ONLINEKINDERPSYCHOLOGIE.COM

Een samenwerking waarin online gezinnen ondersteund worden die als Expat of een korte periode in het buitenland verblijven. Vaak zijn de kinderen heel enthousiast, maar het aanpassen levert ook veel problemen op. Ouders en kinderen worden ondersteund en krijgen adviezen hoe problemen aan te pakken en te zoeken naar wat het gezin nodig heeft. Op zoek naar de gezinscultuur en het stimuleren van de hechting!