EMOTIONEEL

Als er iemand die dichtbij stond overleden is, kan dat heel veel verschillende emoties oproepen. De ONTWIKKELBOOM helpt kinderen om het gemis te veranderen in mooie herinneringen.

Vaak lukt het niet om over moeilijke gebeurtenissen te praten of te begrijpen waarom je je zo verdrietig voelt. Door beeldende opdrachten helpen we kinderen in dit proces. We zorgen voor een veilige plek waar ze op verschillende manieren kunnen werken aan hun eigen rouwproces. Hierdoor kunnen ze op andere plekken, zoals school, juist “gewoon” verder.

Praktische informatie:

Er wordt gezocht naar welke manier het beste bij jouw kind aansluit in de observatie. Je kan denken aan praattherapie en beeldende therapie.

We werken in blokken van 4 sessies, waarbij er 3 therapiesessies zijn en een evaluatiegesprek om na te gaan of we op het goede pad zijn. Het werken in blokken maakt het overzichtelijk en helder voor ouders en voor de kinderen. Elk evaluatiegesprek wordt er weer samen besloten of ouders thuis verder gaan oefenen met de opgedane kennis of dat we nog een blok inzetten.

Kosten per sessie    € 89,50     informatie over vergoeding