professionals

KIND-ONTWIKKELGESPREK

Deze gesprekken zijn ontstaan om vragen van ouders of kinderen te beantwoorden, zonder dat er een traject nodig is. Een kind komt in een nieuwe fase of maakt iets moeilijks mee. Als ouders loop je even vast in de opvoeding of hebt een vraag. Vaak zijn het geen grote problemen, maar wil je voorkomen dat het erger wordt. We zien dat er regelmatig vragen komen over bijvoorbeeld taalontwikkeling, plotseling angstig of boos gedrag, niet mee kunnen komen in de klas, niet luisteren of niks willen. In een eenmalig gesprek zijn ouders op de hoogte wat ze in die ontwikkelingsfase kunnen verwachten en hoe ze de situatie goed in kunnen schatten.  Ouders krijgen antwoorden en praktische tips hoe de ontwikkeling weer te verbeteren en om te gaan met de problemen.

Ontwikkelgesprek voor ouders van kinderen – 1,5 tot 4 jaar

Ouders en verzorgers krijgen naast antwoorden ook leuke en praktische ideeën over wat ze kunnen doen met hun kind en ontvangen tips over hoe ze het contact met hun kindje kunnen versterken.

Ontwikkelgesprek voor ouders van kinderen – 4 tot 7 jaar

Bij deze leeftijd staat naast het contact kunnen versterken, de sociale en emotionele ontwikkeling centraal. Hoe kun je een kind hierin stimuleren en helpen.

Ontwikkelgesprek voor ouders van kinderen – 7 tot 12 jaar

Identiteitsontwikkeling en aansluiten in de klas zijn onderwerpen die op deze leeftijd belangrijk zijn. Onderwerpen zoals sport, creativiteit maar ook het gebruik van social media komen vaak aan bod in deze gesprekken.

Bij kinderen ouder dan 12 jaar adviseren we een individueel traject, omdat het kind bezig gaat met eigen identiteit en er dan andere processen een rol gaan spelen die dan aandacht verdienen.

 

Een Kind-Ontwikkelgesprek kost  125 euro per gesprek van 60 minuten.