WAT IS PRAATTHERAPIE?

Praattherapie of in andere woorden:ook wel cognitieve gedragstherapie genaamd, is een therapievorm waarbij een kind leert dat je gevoel wordt beïnvloed door de dingen die je denkt of doet. Bij cognitieve gedragstherapie bij de Ontwikkelboom leert de ouder hoe ze kunnen helpen hun kind positief te laten denken  en situaties anders aan te pakken.

Waarom deze aspecten van praattherapie?

Deze therapie is een bewezen effectieve therapie voor diverse sociaal-emotionele problemen. Het is heel praktisch en concreet. Kinderen kunnen de oefeningen uitvoeren in hun eigen leven en ze zien snel resultaat. Ze overwinnen hun angsten, kunnen beter reageren in moeilijke situaties, weten beter wat helpt en wat ze kunnen doen om zich beter te voelen.

Voor wie is praattherapie?

De cognitieve gedragstherapie kan helpen bij uiteenlopende problemen. Je kind leren zich te verwoorden en woorden te geven aan gevoelens komt aan bod in deze therapie. Dat maakt dat deze therapie vaak vanaf 8 jaar wordt aangeboden. Kinderen die jonger zijn kunnen beter de andere therapie geholpen worden.