Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in D:\www\deontwikkelboom.nl\www\wp-content\plugins\revslider\includes\operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in D:\www\deontwikkelboom.nl\www\wp-content\plugins\revslider\includes\operations.class.php on line 2862 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in D:\www\deontwikkelboom.nl\www\wp-content\plugins\revslider\includes\output.class.php on line 3708 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ewf_widget_navigation has a deprecated constructor in D:\www\deontwikkelboom.nl\www\wp-content\themes\throne-wp\framework\widgets\widget-navigation.php on line 5 Sandplay – De Ontwikkelboom

professionals

WAT IS SANDPLAY® ?

Sandplay is een therapievorm waarbij een kind vrij speelt met een bak met zand, water en miniaturen (dieren, poppetjes, huizen, bomen enzovoort). Het kind bouwt een fantasiewereld en laat daarin zien met welke problemen hij of zij worstelt.
Al spelend komt het kind met verschillende oplossingen. Kinderen vinden het spelen met het zand leuk en hebben niet het gevoel te moeten presteren.

Waarom deze therapievorm?

Kinderen kunnen vaak nog moeilijk verwoorden wat er in hen omgaat. Ze denken in beelden en niet in woorden. Soms is een situatie ook te moeilijk om erover te kunnen praten en hebben we nare herinneringen diep weggestopt. Sandplay maakt onduidelijke, onbewuste gevoelens en problemen heel helder en duidelijk.

Voor wie is Sandplay ®?

Het leuke aan deze therapievorm is dat bijna iedereen het kan. Je hoeft er niet creatief voor te zijn. Je hoeft niet veel te praten. Je hoeft niet veel te begrijpen, waardoor Sandplay ook goed aansluit bij jonge kinderen.